Svađa nekolicine maloletnika bila je razlog pucnjave tokom slavljeničke parade u Kanzasu, u kojoj je jedna osoba ubijena, a još 22 su ranjene, saopštila je policija, isključujući bilo kakvu vezu s ekstremizmom. Tri maloletne osobe privedene su tokom istrage, rekla je šefica policije Stejsi Grejvs na konferenciji za novinare. Dva maloletnika su zadržana, a treći, za kojeg je utvrđeno da nije umešan, kasnije je pušten.

Šefica policije je rekla novinarima da je nekoliko komada vatrenog oružja pronađeno na mestu pucnjave."Čini se da je ovo svađa između nekoliko ljudi koja je završila pucnjavom", rekla je Grejvs, sugerišući da učesnici parade nisu bili cilj napada, već da se on dogodio slučajno u vreme slavlja posvećenog ovogodišnjim pobednicima "Super Bowla", u kojem je učestvovalo više od milion ljudi.

"Preliminarni nalazi istrage pokazuju da ne postoji povezanost s terorizmom ili domaćim nasilnim ekstremizmom", izjavila je Grejvs, ali nije otkrila ima li policija ikakva saznanja o poreklu sukoba i o detaljima pucnjave.

Twitter/philip lewis Kanzas Siti Čifsi pucnjava na paradi

Juče je policija izašla s podatkom da su tokom pucnjave ranjene 22 osobe, a da je smrtno stradala Lisa Lopez-Galvan, popularna lokalna radio voditeljka. Rečeno je da se uzrast ranjenih kreće od 8 do 47 godina.

Policijska načelnica je navela da se priprema podizanje optužnice protiv dvojice maloletnika, čiji identitet nije objavljen. Policija se trudi da utvrdi da li još neto umešan u pucnjavu, a načelnica je rekla da će svi odgovorni biti "privedeni pravdi".

BONUS VIDEO: PUCNJAVA U CITY KVARTU!

PUCNJAVA U CITY KVARTU! MONDO

(Mondo/M. Š.)