Potraga za Anom Marijom Knežević (40) koja je nestala 2. februara u Madridu pod nerazjašnjenim okolnostima i dalje traje.

Kako navode tamošnji mediji visoka je 1,50, mršava, smeđe kose i smeđih očiju. Radila je i živela u Majamiju, gde joj žive braća i majka, i gde se udala za srpskog državljanina. Pre dolaska u Španiju, u decembru prošle godine, je prošla kroz depresivnu epizodu, budući da joj je bračni status poljuljan i prekid braka je u procecu, pa je u ovom putovanju videla tračak svetlosti.

Međutim od 2. februara niko ne zna gde je ona, a sa njenog broja teleofna je poslata poruka nalik na tekst preveden pomoću internet aplikacije za prevođenje, štur i neuverljiv. U poruci koju su dobili bližnji navodno tvrdi da je upoznala čoveka na ulici i sa njim krenula put njegove kuće na mesto na kom nema dometa.

"Upoznala sam nekog divnog! On ima letnjikovac na oko dva sata od Madrida. Mi sada idemo tamo i tamo ću provesti nekoliko dana. Signal je loš. Nazvaću te kad se vratim", glasila je njena prva poruka, zatim je stigla još jedna poruka, minut kasnije: "Juče mi je posle terapije bila potrebna šetnja i on mi je prišao na ulici! Neverovatna konekcija. Kakvu nikada ranije nisam imala", a njen telefon se od tada više nije uključivao.

"Neke poruke koje je moja sestra poslala na španskom nemaju smisla", rekao je njen brat policiji, koji je prvi prijavio njen nestanak.

Poruke su bile previše čudne i čini se da je španski tekst, koji je bio pun grešaka, preveden sa engleskog, rekao je policiji njen brat Huan Felipe Henao: "Neke poruke koje je moja sestra poslala na španskom nemaju smisla. Ona je perfektno znala španski. Verujemo da su sa Gugla prevedene na španski. Zabrinuti smo da je sve planirano, zato je vreme važno", rekao je on.

Kada je njena prijateljica pokušala da je dozove, videvši da joj Ana ne otvara vrata pozvala je policiju. vatrogasci su se preko fasade popeli do njenog stana, ali u nejmu nikog nije bilo. Zabrinjavajuć podatak je i taj što je uoči njenog nestanka misteriozna osoba sa kacigom na glavi došla do njene zgrade i sprejem išarala kamere, kako se ne bi videla dešavanja u ulazu u kom je žena stanovala.

Sada se pojavio podatak o radnjama koje je Ana Knežević preduzela uoči nestanka. Naime kako pišu španski mediji ona je sa prijateljem tražila stan u koji će da se preseli, pošto joj zakup za iznajmljeni ističe u martu. 

BONUS VIDEO: "NAKON PET GODINA, NESTALA OSOBA SE PROGLAŠAVA MRTVOM!"

"NAKON PET GODINA, NESTALA OSOBA SE PROGLAŠAVA MRTVOM!" Kurir TV

(Mondo/M. Š.)