Na letu Junajted erlajnsa za Fort Majers, na Floridi, dogodio se incident samo 15 minuta nakon poletanja aviona iz Hjustona. Nekoliko trenutaka kasnije, let je prinudno sleteo na aerodrom Džordž Buš u ponedeljak oko 19 časova. Video-snimci prikazuju narandžaste bljeskove koji dolaze iz zadnjeg dela motora, osvetljavajući noćno nebo dok glas govori preko razglasa aviona.

"Dame i gospodo, shvatamo da se nešto dogodilo napolju", čuje se sa razglasa. Nekoliko trenutaka kasnije, let je prinudno sleteo na aerodrom. Nema izveštaja o povređenima. Putnik Dorijan D. Serda rekao je da je avion bio "otprilike 15 minuta" u vazduhu kada se incident dogodio, a da je avion sleteo nešto pre 19 časova. Uzrok problema sa motorom još nije poznat, a istragu ga vodi Federalna vazduhoplovna uprava (FAA). 

Avion koji je učestvovao u incidentu bio je avion Boing 737-900, model sličnog dizajnu novijim avionima Maks, koji su prizemljeni nakon što su vrata u sredini kabine otkinuta tokom leta Aljaske erlajnsa u januaru.

BONUS VIDEO:

Evakuacija aviona na aerodromu Nikola Tesla  Instagram/192.rs

(MONDO/U. M.)