Suprug Ane Marije Kneževič Henao (40), čiji se trag izgubio 2. februara u madridskom naselju Salamanka, priveden je na međunarodnom aerodromu u Majamiju pre mesec dana. Ana je nestala nakon teškog rastanka sa suprugom Davidom Kneževićem, a on se sada sumnjiči da je Anu kidnapovao, a možda i ubio.

MONDO je dobio ekskluzivni pristup FBI dokumentu u kome se nalazi izjava specijalnog agenta koji radi na slučaju nestanka Ane Knežević. Kako se navodi u dokumentu dana 26. decembra 2023, 40-godišnja žena ('žrtva') i državljanka Sjedinjenih Država, otputovala je sa međunarodnog aerodroma Majami u južnom okrugu Floride u Sjedinjenim Državama u Madrid.

Nakon toga, 2. februara 2024. ili približno tog datuma, prijatelji i porodica žrtve, koji su prethodno komunicirali sa njom dok je bila u Španiji, izgubili su kontakt sa njom. Pored toga, poslednje aktivnosti na računu žrtve bile su kupovina cveća 2. februara 2024, kao i naplata iz restorana u Madridu dana jer se nije pojavila na rezervaciji za večeru.

U vreme njenog nestanka, žrtva je bila udata za Kneževića, državljanina Sjedinjenih Država, rođenog u Jugoslaviji. Prema rečima žrtvinih prijatelja i porodice, žrtva i Knežević su bili razdvojeni i planirali su da se razvedu. Razdvajanje je bilo sporno jer Knežević nije želeo da ravnopravno podeli bračnu imovinu sa žrtvom. Žrtva se veoma plašila Kneževića i verovala je da on krišom prati gde se ona nalazi, navodi se u ovom dokumentu.

instagram/printscreen/ladyandreaboni Ana Knežević

Istraga o nestanku žrtve od strane španskih vlasti otkrila je da su je 2. februara 2024. godine sigurnosne kamere u stambenoj zgradi žrtve u Madridu, Španija, snimile kako ulazi u zgradu oko 2:20 popodne. Ovo je poslednji put da je žrtva ikada viđena živa.

Istog dana oko 21:27, nadzorna kamera zgrade snimila je muškarca sa kacigom kako ulazi u zgradu u isto vreme kada su neke osobe izlazile. Kada je ušao u zgradu, muškarac je uhvaćen kako se spušta niz stepenice dok drži u ruci sprej koji zatim koristi da onesposobi kameru za nadzor. Kamera nije bila potpuno zaklonjena, a zatim se vidi kako muškarac pričvršćuje komad lepljive trake na bravu ulaza u zgradu kako bi sprečio da neko posle toga uđe u zgradu. Kako je naveo agent, primetno je da muškarac, koji gleda direktno u kameru, ima fizičke karakteristike koje podsećaju na Kneževićeve.

Otprilike u 22:30, on je uhvaćen kako izlazi iz lifta sa nečim što izgleda kao kofer. Dana 4. februara 2024. španski vatrogasci su ušli u stan žrtve radi provere i otkrili da ona nije u svom stanu. Nakon toga, španski organi za sprovođenje zakona su pretresli žrtvin stan u skladu sa nalogom sudije i otkrili da su nestali mobilni telefon žrtve, laptop računar i odgovarajući punjači

Uhvaćen zbog marke spreja?

Ono što još piše u dokumentu jeste da su do Kneževića došli na osnovu marke spreja kojim je poprskana kamera. Španski organi za sprovođenje zakona uspeli su da identifikuju marku boje u spreju koja je bila korišćena za onemogućavanje sigurnosne kamere. Policija je tada utvrdila da je prodavac u Madridu imao zabeleženu prodaju te određene marke boje u spreju 2. februara 2024. godine. Snimak nadzora tog prodavca prikazuje osobu za koju se činilo da je Kneževič kupovao boju u spreju zajedno sa dve rolne lepljive trake 2. februara 2024. oko podneva.

BONUS VIDEO:

"POZVAO ME IZVESNI ZLATKO, TAKO SAM SAZNAO DA JE NESTALA" Bivši muž Ane Ličnik otkrio detalje: Evo kada su se čuli poslednji put Kurir televizija

 (MONDO/J.D.)