Ukrajinski vojni avion je danas po prvi put napao i pogodio mete unutar Ruske Federacije, javlja "Skaj Njuz". Ovu informaciju potvrdio je anonimni ukrajinski vojni izvor.

Pogođena je ruski komandni centar u oblasti Belgoroda, na zapadu Rusije. Belgorod se nalazi bligu granice sa severoistočnom Ukrajinom.

"Dok je procena štete još uvek u toku, potvrđeno je da je to direktan pogodak. Ovo je prva municija UAF-a isporučena iz vazduha protiv cilja u Rusiji", otkrio je izvor.

Nije poznato da li je Ukrajina koristila svoje naoružanje ili od zapadnih saveznika. Sjedinjene Američke Države i Francuska su nedavno saopštile da je ukrajinskim oružanim snagama dozvoljeno da koriste svoje oružje za napad na vojne ciljeve unutar Rusije.

Da podsetimo, predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden je nedavno otkrio nove "smernice" što se tiče korišćenja američke municije u ukrajinskoj vojsci. Rekao je da američka municija može da se koristi na ruskom tlu za pomoć u odbrani grada Harkova na severoistoku Ukrajine.

BONUS VIDEO:

"I BELORUSIJA MOGUĆA META AMERIČKIH RAKETA!" Šahrimanjan Obradović: Ukrajina će pobediti u ovoj fazi rata, zahvaljući OVOM ORUŽJU! kurir televizija

(MONDO/A.B.)