Ukrajinska vojska saopštila je da je na poluostrvu Krim uništila dva ruska radarska protivvazdušna sistema S-300 i S-400 u toku prethodne noći, javlja "Kijev Independent". Eksplozije su noćas zabeležene u više gradova širom poluostrva.

"Raketirali smo jedan protivvazdušni raketni sistem S-300 u blizini ruskog vojnog aerodroma Belbek i dva protivvazdušna raketna sistema S-400 u blizini Belbeka i okupiranog Sevastopolja", saopštila je ukrajinska vojska.

Ovo je drugi ukrajinski napad na rusku protivvazdušnu odbranu na poluostrvo Krim u razmaku od nedelju dana. Generalštab nije izneo dodatne pojedinosti o posledicama napada niti informacije o tome da li je korišćeno oružje koje je dostavio Zapad.

Čelnik Sevastopolja MIhail Razvožajev, postavljen od strane Rusije, tvrdi da u napadu nema žrtava kao ni materijalne štete. Kijev je u ponedeljak saopštio da je pogodio sistem S-400 blizu Džankoja, kao i još dva protivvazdušna raketna sistema S-300 blizu Čornomorska i Jevpatorije.

BONUS VIDEO: 

"I BELORUSIJA MOGUĆA META AMERIČKIH RAKETA!" Šahrimanjan Obradović: Ukrajina će pobediti u ovoj fazi rata, zahvaljući OVOM ORUŽJU! kurir televizija

(MONDO/A.B.)