Ruskim oružanim snagama ostalo je još oko sedam kilometara da preseku glavni put snabdevanja ukrajinskih oružanih snaga u Donbasu. Ovo je izvestio analitičar Bilda Julian Ropke.

Ruske jedinice, kako se navodi u publikaciji, kreću se ka autoputu T0504, koji u Ukrajini nazivaju "putem života". Služi kao glavni put snabdevanja ukrajinskih oružanih snaga u oblasti Časov Jar.

Posle gubitka kontrole nad T0504, Oružane snage Ukrajine imaće alternativne puteve snabdevanja. Međutim, Ropke posebno naglašava, oni nisu tako zgodni kao ova ruta. Ranije je saopšteno da se u okolini Časog Jara u DNR vode žestoke borbe za dominantne visove i utvrđenja.

Posebno se primećuju intenzivna neprijateljstva u blizini mikrookrug Kanal, na teritoriji fabrike za popravku Časovjarski, kao i severno i jugoistočno od grada.

Istovremeno, Oružane snage Ukrajine priznale su da su se ruske jedinice približile kanalu, koji je glavna linija ukrajinske odbrane u Časovom Jaru

BONUS VIDEO:

"DOZVOLA ZA GAĐANJE CILJEVA U RUSIJI NIJE ODLUKA NATO PAKTA!" Zoronjić: Rizik od eskalacije samo ako Ukrajina upotrebi OVO oružje Kurir teleivizija

(Kurir/MONDO/N.D.)