Svet

"RUSIJA VIŠE NIJE VELIKA! PUTIN JE ČOVEK U KAVEZU!" Velika Britanija ponizila Putina, spomenula i stanje ruske vojske

Autor Sara Gajić

Ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas je rekao da Rusija zbog invazije, više nije velika zemlja kao što je nekad bila.

Izvor: Profimedia

Ministar odbrane je naglasio da invazija na Ukrajinu bila loš potez i da predsednik Rusije Vladimir Putin "više nije sila kakva je bio, već da je čovek koji je sam sebe stavio u kavez". Izolovani su, pod sankcijama celog sveta, to više nije velika zemlja, istakao je on za Skaj njuz.

"Ruska vojska je iscrpljena, pretrpela je značajne gubitke. Reputacija velike vojske Rusije je uništena. Putin treba, ne samo da živi sa posledicama onoga što radi Ukrajini, već će morati da živi i sa posledicama onoga što je uradio svojoj armiji. Izgubljeno je na hiljade života mladih vojnika", kazao je Volas.

Britanski ministar je rekao da izgleda da ruska vojska menja svoju poziciju i da pomera svoj fokus ka jugu i istoku Ukrajine.

"To smo već videli ranije. Uvek napravi još goru situaciju, u kojoj bude više napada na civile i oblasti gde su oni žive", dodao je on, prenosi Bi-bi-si.

"Njegova vojska je iscrpljena, pretrpeo je značajne gubitke. Reputacija velike vojske Rusije je uništena. On treba, ne samo da živi sa posledicama onoga što radi Ukrajini, već će morati da živi i sa posledicama onoga što je uradio svojoj armiji", kazao je Volas.

(MONDO)