Svet

OPET HAOS ZBOG PUTINOVIH SLIKA! Obišao ranjenike, svi gledaju u jedno - "ZNAMO ko je čovek s kojim se rukuje" (FOTO)

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Putin se sreo sa lažnim ranjenicima, tvrde antipropagandni aktivisti koji su "pronašli" ko je čovek na slici.

Izvor: YouTube/The Sun

Ruski predsednik Vladimir Putin posetio je nedavno jednu vojnu bolnicu u Moskvi, zajedno sa ministrom odbrane, Sergejem Šojguom.

Obojica su nosili bele mantile i porazgovarali su sa nekoliko ranjenih ruskih vojnika, a Putin je jednom od njih rekao da će sin biti ponosan na njega. Obojici je poželeo brz oporavak i rekao da su "u dobrim rukama".

Ali, nekoliko dana nakon posete, isplivale su fotografije na kojima se Putin već "video" sa istim čovekom. Reč je o starijem od dvojice ranjenih vojnika, i antipropagandni aktivisti tvrde da je u pitanju pripadnik FSB-a.

"Ako ste se ikada pitali kako Putin može da se kreće među običnim svetom u Rusiji, odgovor je - ne može. Ovo nisu pravi ranjenici", jedan je od komentara na Tviteru, koje je postavio ukrajinski trkač Igor Šuško.

On, kao i drugi na društvenim mrežama, tvrdi da se Putin iznova i iznova sreće sa pripadnicima FSB-a koji se pred kamerama pretvaraju da su obični ljudi, jer ne želi da rizikuje bezbednost, a ne koristi ni glumce kako bi bio siguran da se sreće sa najodanijima sebi i svom režimu.

Svet s velikom pažnjom analizira Putinove fotografije i snimke, naročito otkad su se pojavile tvrdnje da je ruski predsednik bolestan. Kremlj to demantuje, ali snimak na kojem Putinu drhti noga obišao je svet brzinom munje.

(MONDO)