Svet

"GRAD JE OSLOBOĐEN, NACISTI SU PORAŽENI"! Kadirov objavio velike vesti - poraz priznali ZATVORENICI!

Autor Aleksandar Blagić

Vođa Čečena, Ramzan Kadirov, objavio je da je Severodonjeck u potpunosti pod kontrolom Rusije.

Izvor: Profimedia

Ramzan Kadirov, vođa Čečena, potvrdio je da je Severodonjeck u potpunosti pod kontrolom Rusije. To je napisao na svom "Telegram" profilu. Naveo je da je ovaj uspeh plod zajedničke akcije čečenskih specijalaca i odreda Luganske Narodne Republike.

"Sve! Severodonjeck je pod našom punom kontrolom. Nacisti su poraženi! Sve njihove pozicije su uništene. Grad je oslobođen. Stanovnici sada mogu lakše da dišu. Od sada im više ništa ne preti", naveo je Kadirov.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska se povukla kada je čula da odred iz Čečenije osvaja sela u okolini Severodonjecka. Dodao je i da se uskoro šalju nove trupe u Donbas.

"Ne govorim to ja. To priznaju zatvorenici koje su zarobile naše specijalne snage. Što se tiče naših vojnika, oni nemaju sebične ciljeve. Ne radi titula i ordena, oni idu u zonu specijalne operacije. Oni biraju ovaj put na poziv svog srca. Radi mira na zemlji, radi naroda potlačenog od strane nacista, radi svetle budućnosti novih generacija", rekao je on.

Da podsetimo, ukrajinske snage su danima bile angažovane u žestokoj odbrani istočnog grada Severodonjecka, izjavio je guverner Luganske oblasti Serhij Gajdaj. Prema njegovim rečima, ruske snage su vršile pritisak na grad sa dve strane, što je potvrdila i britanska agencija. Juče je dodao da su ruske snage opkolile dve trećine Severodonjecka.

(MONDO)