Svet

ZELENSKI GORI OD BESA - OTKRIO TAJNI PLAN RUSIJE! Zbog suspenzije sporazuma predsednik Ukrajine traži BRUTALNU reakciju!

Autor Aleksandar Blagić

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je komentarisao rusko povlačenje iz sporazuma o izvozu žitarica.

Izvor: YouTube/rt.com/screenshot

Volodimir Zelenski, predsednik Ukrajine, prokomentarisao je rusku suspenziju sporazuma o izvoru žitarica. On je rekao da takav potez Rusije zahteva snažan odgovor međunarodne zajednice. U video obraćanju je optužio Rusiju da pokušava da stvori veštačku glad u Africi, na Bliskom istoku i u Južnoj Aziji, piše britanski "Rojters".

Rusija je ranije danas saopštila da obustavlja učešće u sporazumu o žitu nakon današnjeg napada u Sevastopolju na ratne brodove Crnomorske flote i na trgovačka plovila koji su angažovani za obezbeđenje žitnog koridora. Rusko ministarstvo Odbrane se tim povodom oglasilo saopštenjem.

Priprema ovog terorističkog akta i obuka vojnog osoblja ukrajinskog 73. specijalnog centra za pomorske operacije obavljeni su pod rukovodstvom britanskih stručnjaka koji se nalaze u gradu Očakivu, Nikolajevska oblast Ukrajine“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

(MONDO)