Svet

DRAMA NA NEBU! DESIO SE INCIDENT - NEMAČKI AVION PROLETEO BLIZU RUSIJE: Nisu ostali dužni, odmah stigao odgovor

Autor Sara Gajić

Nemački izviđački avion ušao je nedaleko od ruskog vazdušnog prostora.

Izvor: YouTube/Printscreen/Forces News

Ruska vojska saopštila je da je ispratila nemački izviđački avion iznad Baltičkog mora dalje od ruskog vazdušnog prostora. Borbeni avion poleteo je u pratnji nemačkog pomorskog izviđačkog aviona Lokid P-3C Orion, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane u Moskvi.

Avion nemačkih oružanih snaga, Bundesvera, okrenuo se pre nego što je stigao do ruskog vazdušnog prostora. Ruski borbeni avion Su-27 se potom takođe vratio na aerodrom svoje baze. "Sprečeno je kršenje ruske državne granice“, saopštilo je ministarstvo.

"Ništa se nije dogodilo"

Portparol nemačke mornarice rekao je za dpa ​​da je to bio rutinski izviđački let. Ruski presretač je potom uleteo u vazdušni prostor u blizini Kalinjingrada radi nadgledanja. I to je bila rutinska reakcija, ništa se nije dogodilo, kažu predstavnici nemačke mornarice.

Tenzije u vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora između NATO snaga i Rusije rastu od početka rata Rusije protiv Ukrajine, koji je počeo u februaru prošle godine. Sa eksklavom Kalinjingrad, Moskva ima jaku vojnu ispostavu u regionu. Tu se nalazi i ruska baltička flota.

(MONDO)