Svet

RAKETE LETE KA UKRAJINI IZ TRI SMERA - NOVI MASOVNI NAPAD! Proglašena vazdušna opasnost u celoj zemlji

Autor Jana Desovski

Eksplozije su potresle nekoliko ukrajinskih regiona, javili su lokalni mediji.

Izvor: YouTube/Screenshot/ClickHeart TV 2

Sirene za vazdušni napad oglasile su se u četvrtak ujutru širom Ukrajine, uključujući i Kijev. "Rakete lete ka kijevskoj i viničkoj oblasti, mogle bi da promene putanju. Ostanite u skloništima i verujte našoj PVO", poručile su Oružane snage Ukrajine. Širom Ukrajine zabeleženo je nekoliko eksplozija, prenosi agencija Neksta. Detonacije su zabeležene u regionima Dnjepropetrovska, Hersona, Kijeva i Nikolajeva.

Ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su u četvrtak ujutro neodređeni broj ruskih raketa, napisao je na Telegramu šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak. Najmanje dve rakete letele su kroz južni region Mikolajeva, rekao je Gov. Vitalij Kim je rekao u Telegramu.

Ranije je najveća ukrajinska privatna energetska kompanija u četvrtak sprovela hitne prekide struje u nekoliko regiona, uključujući Kijev, "zbog pretnje od raketnog napada", saopštila je kompanija. Sirene za vazdušni napad oglasile su se u četvrtak ujutro širom svih regiona Ukrajine. Za sada nije bilo izveštaja o štrajkovima.

(MONDO)