SMENJEN UKRAJINSKI MINISTAR ODBRANE! "Ovo je najveći POTRES u ratnoj vladi Zelenskog", evo šta ga sada čeka!

Oleksij Reznikov više neće biti ukrajinski ministar odbrane, a menjaće ga Kirilo Budanov.

Facebook/printscreen/Володимир Зеленський

Oleksj Reznikov više neće biti ministar odbrane Ukrajine. Kako je večeras objavila agencija AFP, njega će zameniti bivši direktor vojno-obaveštajne agencije Kirilo Budanov. Ukrajinski list Pravda objavio je večeras da je stranka ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, Sluga naroda, koja je ujedno i najveća ukrajinska stranka, najavila da će glasati za smenu Reznikova na sledećem zasedanju parlamenta.

Ovu informaciju je na Fejsbuku objavila Marijana Bezuhla, zamenica šefa odbora ukrajinskog parlamenta za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne službe, a takođe i šef partijskog kluba Volodimira Zelenskog u ukrajinskom parlamentu. Izvori ukrajinske Pravde navode da se razmatra ideja o imenovanju Reznikova za ministra strateške industrije. Iako su ranije danas ukrajinski mediji spekulisali da bi Reznikov posle razrešenja mogao da postane ministar pravde, odlučeno je da ministar pravde Denis Maliuska ostane na svom mestu, piše Index.hr.

Prema rečima novinara MSNBC-a Rafa Sančeza, radi se o najvećem potresu u ratnoj vladi Vladimira Zelenskog od početka ruske invazije 24. februara prošle godine. Podsetimo, ukrajinski mediji su danas objavili da bi ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov uskoro trebalo da napusti funkciju, a da bi Ministarstvo odbrane trebalo da vodi Kirilo Budanov, šef Obaveštajne službe Ukrajine (DUI).

Prema pisanju ukrajinskih medija, tim ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog razmišljao je na koju funkciju da premesti Reznikova nakon njegove smene, jer "niko u kabinetu predsednika ne sumnja da on treba da ostane u timu".

Reznikov uoči smene: Odluka je na predsedniku

"Kirilu je veoma teško da napusti DIU, ne želi da pređe u Ministarstvo odbrane jer razume da je to ogromna birokratska mašina. Ali nema više vremena da razmišlja o tome", rekao je neimenovani izvor iz bezbednosne agencije uoči odluke o smeni Reznikova. Ministar odbrane je u intervjuu za ukrajinsku Pravdu, koji će uskoro biti objavljen, prokomentarisao mogućnost njegove ostavke.

Twitter/printscreen/@nexta_tv 

"Nisam vodio nikakve razgovore o mojoj ostavci na ovu funkciju. Ta odluka je na predsedniku države. Ponoviću odgovor drugim medijima: 'Svaki funkcioner treba da shvati da ništa nije doživotno", rekao je Reznikov.

(MONDO)