Svet

TEŠKO JE, ALI ISTINA O INCIDENTU ĆE IZAĆI NA VIDELO! Putin o eksploziji Severnog toka, Moskvi odbijeno učešće u istrazi

Autor Uroš Matejić

eksplozije na gasovodu "Severni tok 2" je tema polemike zaraćenih strana u ovom sukobu, a sada se oglasio i Putin.

Izvor: YouTube/Idiokratija/Sputink

Ruski predsednik Vladimir Putin juče je još jednom prokomentarisao incident koji se dogodio u septembru prošle godine kada je došlo do eksplozije na gasovodu "Severni tok 2". Ovaj događaj bio je tema polemike zaraćenih strana u ovom sukobu.

"Verujem da će biti teško doći do istine o incidentu u Severnom toku, ali će jednog dana verovatno izaći na videlo šta je i kako urađeno", rekao je Putin u intervjuu za TV kanal Rusija-24.

Prema njegovim rečima, Rusija je posle zahteva upućenih Ujedinjenim nacijama u vezi sa pronalaskom signalnog uređaja na spoju cevi "Severnog toka", dobila odgovor da ovaj predmet nije opasan i Moskvi je odbijeno učešće u istrazi. On je dodao da svakako više nema smisla da se Rusija meša u to, pošto je jedna od zemalja NATO-a, u ovom slučaju Danska, saopštila da je već sve proverila.

Danska agencija za energetiku je ranije pozvala kompaniju "Nord Stream 2 AG", operatora gasovoda "Severni tok 2", da učestvuje u operaciji vađenja objekta otkrivenog u blizini gasovoda. Pronađeni objekat ima oblik cilindra visine oko 40 centimetara i prečnika 10 centimetara.

(MONDO)