Svet

ZELENSKI ĆE IZGUBITI VLAST SAMO U OVOM SLUČAJU! Postoji politička pretnja: Raste napetost u vojnom vrhu Ukrajine!

Autor Sara Gajić

Ukoliko rat u Ukrajini bude dugo trajao postoji mogućnost da će Volodimir Zelenski izgubiti vlast.

Izvor: Profimedia

Produženje sukoba u Ukrajini povećava verovatnoću promene vlasti u zemlji, smatra obaveštajno odeljenje Pentagona. Osim toga sada postoji i napetost između kancelarije predsednika Volodimira Zelenskog i komande Oružanih snaga Ukrajine, piše "Vašington post", pozivajući se na tajne dokumente koji su dospeli u javnost.

"Za ukrajinsku stranu, rat iscrpljivanja će dovesti do razočaranja u zemlji i kritike načina na koji se vode borbe, zbog čega je verovatna promena rukovodstva", navodi američki list. Nije jasno da li je reč o promeni rukovodstva u vojnu ili političku grupu, navodi se u materijalu. "Zelenski je i dalje popularan u Ukrajini, ali postoji tenzija između njegove kancelarije i Valerija Zalužnog, šefa ukrajinskih oružanih snaga, kojeg neki u Kijevu smatraju političkom pretnjom", tvrde autori.

"Fajnenšel tajms" je u novembru prošle godine pisao da je Volodimir Zelenski zatražio od Valerija Zalužnog da prestane da promoviše svoj imidž u javnosti zbog sve veće popularnosti vojske među građanima Ukrajine. Nije jasno da li je reč o promeni rukovodstva u vojnu ili političku grupu, navodi se u materijalu.

(MONDO)