RUSI U NALETU SEKU UKRAJINSKI "PUT ŽIVOTA": Ostalo je još 7 kilometara, vojska Ukrajine u velikom problemu!

Ako ruske jedinice napreduju još 7 kilometara, vojska Ukrajine može da doživi propast.

Profimedia

Ruskim oružanim snagama ostalo je još oko sedam kilometara da preseku glavni put snabdevanja ukrajinskih oružanih snaga u Donbasu. Ovo je izvestio analitičar Bilda Julian Ropke.

Ruske jedinice, kako se navodi u publikaciji, kreću se ka autoputu T0504, koji u Ukrajini nazivaju "putem života". Služi kao glavni put snabdevanja ukrajinskih oružanih snaga u oblasti Časov Jar.

Posle gubitka kontrole nad T0504, Oružane snage Ukrajine imaće alternativne puteve snabdevanja. Međutim, Ropke posebno naglašava, oni nisu tako zgodni kao ova ruta. Ranije je saopšteno da se u okolini Časog Jara u DNR vode žestoke borbe za dominantne visove i utvrđenja.

Posebno se primećuju intenzivna neprijateljstva u blizini mikrookrug Kanal, na teritoriji fabrike za popravku Časovjarski, kao i severno i jugoistočno od grada.

Istovremeno, Oružane snage Ukrajine priznale su da su se ruske jedinice približile kanalu, koji je glavna linija ukrajinske odbrane u Časovom Jaru

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"DOZVOLA ZA GAĐANJE CILJEVA U RUSIJI NIJE ODLUKA NATO PAKTA!" Zoronjić: Rizik od eskalacije samo ako Ukrajina upotrebi OVO oružje  Kurir teleivizija

(Kurir/MONDO/N.D.)