Šlos Šojenstajn, Švajcarska
Ovo je jedan od 50 najboljih restorana u svetu, prema listi koju je sastavio. Oni koji imaju dovoljno dubok džep da večeraju u restoranu smeštenom u švajcarskom dvorcu iz 12. veka, za najmanje 200 evra mogu da pojedu obrok koji se sastoji od specijaliteta lokalne kuhinje, a koje priprema glavni kuvar Andreas Kamenada, ponosni vlasnik tri Mišlen zvezdice. Takođe, vino za goste bira Oliver Fridrih, koji je proglašen najboljim somelijerom 2013. godine.
Mišel Bras Toja, Japan
Gosti ovog restorana, osim vrhunskih francuskih jela, na raspolaganju imaju i pogled na zastrašujući vulkan Lejk Toja. Sto se mora rezervisati nekoliko dana unapred, a najjeftiniji oborok je oko 209 evra po osobi.
Elejn Dukas, London
Restoran je smešten u Dorčesteru, u Londonu, a meni je prilično šarolik i uređuje se sezonski. Trenutno se sastoji od rakova prelivenih pilećim sosom, irskog morskog ježa, dinstanih lignji, a svako jelo košta od 140 do 210 evra, bez pića.
Hotel de Vilje, Švajcarska
U restoranu sa tri Mišlen zvezdice, proteklih 40 godina smenjivali su se poznati kuvari. Neka od najboljih jela su "Skarlet" (jelo od paradajza), "Imperial" (sa kavijarom), kao i "Salers" (govedina na žaru sa divljim biberom). Uživanje u jednom od ovih jela košta oko 230 evra po osobi.
Ita, Maldivi
Restoran se nalazi pet metara ispod površine mora, zbog čega gosti mogu da uživaju u pogledu na živopisne koralne vrtove. Kuhinja na meniju je uglavnom evropska, a šampanjac uz jelo je gotovo obavezan. Na meniju se mogu naći kavijar sa pavlakom i krompirom, rižoto... a obrok u moru košta oko 230 evra. Uz ovu cenu treba dodati još 10 odsto za uslugu i osam odsto za taksu.
Aragava, Tokio
Osoblje ovog restorana ponosno ističe da je svo meso koje se nalazi na meniju domaće proizvodnje. Gosti koji odluče da sebe časte njihovim specijalitetima, to zadovoljstvo će morati da plate oko 270 evra.
Mezon Pik, Francuska
Ovaj restoran sa tri Mišlen zvezdice veoma je popularan u Francuskoj, a vlasnici restorana su već četiri generacije unazad članovi porodice Pik, tako da se neki recepti nisu promenili od tridesetih godina prošlog veka. Gosti najčešće biraju "Kolekšn Pik meni", koji košta oko 330 evra po osobi.
Masa, Njujork
Nalazi se u samom centru Njujorka i jedno je od najluksuznijih mesta u "Velikoj jabuci". Šef kuhinje je Japanac Masa Takajama, a obrok u restoranu sa tri Mišlen zvezdice, košta oko 390 evra po osobi, bez pića, takse i usluge. Zanimljivo je da ovde nude samo "tejsting meni" koji vam nudi da degustirate nekoliko različitih jela odjednom. Oni koji požele da otkažu svoju rezervaciju, za to će morati da plate 145 evra po osobi!
Maris, Pariz
Ovde nema biranja - gostima se donosi nekoliko različitih jela, a to košta, ni manje ni više ngo 370 evra po osobi, bez pića, takse ili napojnice. Ambijent restorana podseća na unutrašnjost čuvenog Versaja.
Kičo, Japan
Kuhinju luksuznog restorana "Kičo" vodi nagrađivani kuvar Kunio Tokuoka, koji tvrdi da je svaka namirnica koju posluži gostima umetničko delo, koje prikazuje znamenitosti japanske kulture. Oni koji žele da na taj način da uživaju moraće za jedan obrok da izdvoje oko 440 evra po osobi.