Proverite da li i vi pravite ove tri najčešće greške.
Prva greška: korišcenje pleha u tamnoj boji
Možda vam ovo zvuci kao glupost, ali ima logike: tamni pleh se brže ugreje i vece su šanse da vaše testo izgori sa donje strane, dok ce sredina i gornji deo ostati nepeceni
Zato, koristite plehove svetlih boja, ili od providnog stakla.
Druga greška: koristite istu mericu za tecnost i suve sastojke
Tecnost bi trebalo da merite u posudi koja je namenjena iskljucivo za merenje tecnosti, koja ima oznacene podeljke u decilitrima, litrima... dok bi suve sastojke trebalo da merite na vagici.
Ovo pravilo ne važi samo ako je u receptu koji koristite za testo koje pravite, naznaceno da se sve meri šoljom, ili kašikom, na primer.
Treca greška: ne merite pravilno brašno
Ako u receptu ne piše kolicina brašna u gramima ili kilogramima, vec: kašika, šolja... onda rizikujete da vaše testo bude suvo, na primer.
Kašika mora biti ravan, bez "brdašceta", kao i šolja. To cete postici tako što cete nožem odstraniti višak koji viri.
Recepte za jela od testa, ali i druge specijalitete, pogledajte u: