![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Prva greška: korišćenje pleha u tamnoj boji
Možda vam ovo zvuči kao glupost, ali ima logike: tamni pleh se brže ugreje i veće su šanse da vaše testo izgori sa donje strane, dok će sredina i gornji deo ostati nepečeni
Zato, koristite plehove svetlih boja, ili od providnog stakla.
Druga greška: koristite istu mericu za tečnost i suve sastojke
Tečnost bi trebalo da merite u posudi koja je namenjena isključivo za merenje tečnosti, koja ima označene podeljke u decilitrima, litrima... dok bi suve sastojke trebalo da merite na vagici.
Ovo pravilo ne važi samo ako je u receptu koji koristite za testo koje pravite, naznačeno da se sve meri šoljom, ili kašikom, na primer.
Treća greška: ne merite pravilno brašno
Ako u receptu ne piše količina brašna u gramima ili kilogramima, već: kašika, šolja... onda rizikujete da vaše testo bude suvo, na primer.
Kašika mora biti ravan, bez "brdašceta", kao i šolja. To ćete postići tako što ćete nožem odstraniti višak koji viri.
Recepte za jela od testa, ali i druge specijalitete, pogledajte u:
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću