Prva greška: korišćenje pleha u tamnoj boji

Možda vam ovo zvuči kao glupost, ali ima logike: tamni pleh se brže ugreje i veće su šanse da vaše testo izgori sa donje strane, dok će sredina i gornji deo ostati nepečeni

Zato, koristite plehove svetlih boja, ili od providnog stakla.

Druga greška: koristite istu mericu za tečnost i suve sastojke

Tečnost bi trebalo da merite u posudi koja je namenjena isključivo za merenje tečnosti, koja ima označene podeljke u decilitrima, litrima... dok bi suve sastojke trebalo da merite na vagici.

Ovo pravilo ne važi samo ako je u receptu koji koristite za testo koje pravite, naznačeno da se sve meri šoljom, ili kašikom, na primer.

Treća greška: ne merite pravilno brašno

Ako u receptu ne piše količina brašna u gramima ili kilogramima, već: kašika, šolja... onda rizikujete da vaše testo bude suvo, na primer.

Kašika mora biti ravan, bez "brdašceta", kao i šolja. To ćete postići tako što ćete nožem odstraniti višak koji viri.

Recepte za jela od testa, ali i druge specijalitete, pogledajte u:

MONDO KUHINJI