POTREBNO:

- dve šolje krupno isečenih nektarina

- pola šolje sitno isečenih nektarina

- tri četvrtine šolje bademovog mleka

- kašičica javorovog sirupa

PRIPREMA:

Krupno isečene nektarine stavite u blender i dodajte sve ostale sastojke. Blendirajte dok ne dobijete glatku i kompaktnu smesu, a potom dodajte sitno iseckane nektarine, i sve sipajte u kalupe za sladoled, koji će biti spreman za služenje nakon dva sata stajanja u zamrzivaču.

Zašto treba jesti nektarine?

Ovi sočni niskokalorični plodovi mogu se pohvaliti izuzetno velikim brojem nutrijenata.

Prepuni su vitamina A, C, E, K, B1, B2, B3, B6, B9 (folna kiselina). Odličan su izvor minerala kalcijuma, kalijuma, magnezijuma i fosfora.

Imaju visok udeo prehrambenih vlakana, kao i brojnih antioksidansa.

Nutrijenti koji se nalaze u plodovima nektarine odličan su saveznik u prevenciji i ublažavanju mnogih zdravstvenih tegoba, piše "Alternativa za vas".

Pročitajte ko sve treba da jede nektarine:

- ko ima slab imunitet

- ko ima visok holesterol

- ko ima probleme sa varenjem

- ko želi da smrša

Pročitajte i ovo:

Ko treba da jede trešnje

Još fenomenalnih recepata pogledajte u:

MONDO Kuhinji