POTREBNO:
- dve šolje krupno isečenih nektarina
- pola šolje sitno isečenih nektarina
- tri četvrtine šolje bademovog mleka
- kašičica javorovog sirupa
PRIPREMA:
Krupno isečene nektarine stavite u blender i dodajte sve ostale sastojke. Blendirajte dok ne dobijete glatku i kompaktnu smesu, a potom dodajte sitno iseckane nektarine, i sve sipajte u kalupe za sladoled, koji će biti spreman za služenje nakon dva sata stajanja u zamrzivaču.
Zašto treba jesti nektarine?
Ovi sočni niskokalorični plodovi mogu se pohvaliti izuzetno velikim brojem nutrijenata.
Prepuni su vitamina A, C, E, K, B1, B2, B3, B6, B9 (folna kiselina). Odličan su izvor minerala kalcijuma, kalijuma, magnezijuma i fosfora.
Imaju visok udeo prehrambenih vlakana, kao i brojnih antioksidansa.
Nutrijenti koji se nalaze u plodovima nektarine odličan su saveznik u prevenciji i ublažavanju mnogih zdravstvenih tegoba, piše "Alternativa za vas".
Pročitajte ko sve treba da jede nektarine:
- ko ima slab imunitet
- ko ima visok holesterol
- ko ima probleme sa varenjem
- ko želi da smrša
Pročitajte i ovo:
Još fenomenalnih recepata pogledajte u:
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!