iskoristite sezinu nektarina, napravite zdrav sladoled.
POTREBNO:
- dve šolje krupno isecenih nektarina
- pola šolje sitno isecenih nektarina
- tri cetvrtine šolje bademovog mleka
- kašicica javorovog sirupa
PRIPREMA:
Krupno isecene nektarine stavite u blender i dodajte sve ostale sastojke. Blendirajte dok ne dobijete glatku i kompaktnu smesu, a potom dodajte sitno iseckane nektarine, i sve sipajte u kalupe za sladoled, koji ce biti spreman za služenje nakon dva sata stajanja u zamrzivacu.
Zašto treba jesti nektarine?
Ovi socni niskokaloricni plodovi mogu se pohvaliti izuzetno velikim brojem nutrijenata.
Prepuni su vitamina A, C, E, K, B1, B2, B3, B6, B9 (folna kiselina). Odlican su izvor minerala kalcijuma, kalijuma, magnezijuma i fosfora.
Imaju visok udeo prehrambenih vlakana, kao i brojnih antioksidansa.
Nutrijenti koji se nalaze u plodovima nektarine odlican su saveznik u prevenciji i ublažavanju mnogih zdravstvenih tegoba, piše "Alternativa za vas".
Procitajte ko sve treba da jede nektarine:
- ko ima slab imunitet
- ko ima visok holesterol
- ko ima probleme sa varenjem
- ko želi da smrša
Procitajte i ovo:
Ko treba da jede trešnje
Još fenomenalnih recepata pogledajte u: