Ako niste znali, danas je Dan štrudle s jabukama. U to ime, donosimo vam jednostavan recept, tako da možete da se zasladite poslasticom iz kućne radinosti.
Potrebno vam je:
10 tanjih kora ili 6 debljih
3, 4 kisele jabuke isečene na što tanje kriške
pola šolje suvog grožđa
pola šolje seckanih oraha ili badema
pola kašičice cimeta
pola kašičice ekstrakta vanile
6 kašika istopljenog puter
pola šolje prezli
jedna ili dve kašike džema od kajsije
šećer u prahu
Priprema:
Suvo grožđe potopite u toplu vodu, da odstoji sat vremena.
U većoj činiji, pomešajte tanko isečene jabuke, suvo grožđe, seckane orahe (ili bademe), cimet, ekstrakt vanike i dve kašike istopljenog putera.
U šerpici istopite još dve kašike putera, dodajte prezle i malo mešajte dok ne potamni.
Džem od kajsije ugrejte malo, tako da može lako da se razmazuje.
Odvojite kore (5+5 ili 3+3), a zatim ih premazujte istopljenim puterom i slažite jednu na drugu. Poslednju koru premažite polovinom ugrejanog džema od kajsija, polovinom istopljenog putera s prezlama, a zatim stavite polovinu fila od jabuka i suvog grožđa. Zamotajte kao rolat, a zatim ponovite postupak koristeći preostale kore.
Pecite u 40 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.
Kad se ispeče, pospite šećerom u prahu, a možete je služiti i sa kuglom sladoleda od vanile.
------------------------------------------------------------------------------------
MONDO aplikacija je ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti