Proslavite Međunarodni dan lubenice uz ovaj recept!

Sastojci (za osam osoba):

60 mililitara maslinovog ulja

30 mililitara balzamiko sirćeta

1/2 kafene kašičice soli

1/2 kafene kašičice mlevenog bibera

1/4 glavice fino naseckanog crvenog luka

8 šolja lubenice isečene na kockice

2 šolje svežih borovnica

1/4 šolje grubo nascekane sveže nane

1/2 šolje (ili više, ako volite fetu) izmrvljene fete (ili iseckane na kockice)

Priprema (20 minuta):

U veću činiju sipajte maslinovo ulje, balzamiko, so, biber i naseckan crveni luk, i promešajte sve. Dodajte naseckanu lubenicu, borovnice i fetu, i pažljivo promešajte malo (vrlo, vrlo lagano)

Ako salatu pripremate unapred, lubenicu dodajte neposredno pre služenje, da ne bi pustila suviše vode.

Pet trikova za kupovinu najslađe lubenice