
Proslavite Međunarodni dan lubenice uz ovaj recept!
Sastojci (za osam osoba):
60 mililitara maslinovog ulja
30 mililitara balzamiko sirćeta
1/2 kafene kašičice soli
1/2 kafene kašičice mlevenog bibera
1/4 glavice fino naseckanog crvenog luka
8 šolja lubenice isečene na kockice
2 šolje svežih borovnica
1/4 šolje grubo nascekane sveže nane
1/2 šolje (ili više, ako volite fetu) izmrvljene fete (ili iseckane na kockice)
Priprema (20 minuta):
U veću činiju sipajte maslinovo ulje, balzamiko, so, biber i naseckan crveni luk, i promešajte sve. Dodajte naseckanu lubenicu, borovnice i fetu, i pažljivo promešajte malo (vrlo, vrlo lagano)
Ako salatu pripremate unapred, lubenicu dodajte neposredno pre služenje, da ne bi pustila suviše vode.
Pet trikova za kupovinu najslađe lubenice
Pridruži se MONDO zajednici.