Potrebno vam je:
4 jaja
jedan prašak za pecivo
kašičica soli
jedna pavlaka
dve i po čaše jogurta (mera je čaša za pavlaku)
100 mililitara ulja
pola kilograma tankih kora za pitu
ulje za premazivanje kora
Priprema:
Umutite miskserom jaja da budu penasta, dodate so, prašak za pecivo, 100 mililitara ulja, pavlaku i dve i po čaše jogurta i miksirate dok se smesa ne ujednači.
U plitki pleh stavite papir za pečenje, poprskajte uljem. Zatim stavite jednu koru, poprskate uljem, onda još jednu. Ostale kore jednu po jednu umačete u smesu jaja, jogurta i pavlake, ali tako da kora bude zgužvana (ali rastresita) i slažete u tepsiju. Ako vam ostane višak smese, zalijte odozgo, stavite jednu koru na vrh i poprskajte uljem.
Peče se na 180 ili 200 stepeni dok ne porumeni.
Kad bude gotovo, pokrijte aluminijumskom folijom i stavite krpu preko, da pita bude mekša. Posle desetak, 15 minuta, isecite na kocke i - prijatno.
Još super recepata potražite u
Moćne reči Ajzeje Kenana: Došao sam u Crvenu zvezdu da osvojimo Evroligu
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Goranu Vesiću se pogoršalo zdravstveno stanje: Prebačen u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici
Mondo ukrštenica za 26. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)