Ovaj kolač pravi se za pola sata, ne morate čak ni da palite rernu.

Sastojci:

400 grama keksa

dve kesice pudinga od vanile

5 decilitara mleka

5 kašika šećera

malo putera

višnje (ili voće koje volite, može biti smrznuto ili iz kompota)

želatin

Priprema:

Prvo skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, malo ga ohladite i dodajte puter. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu glatku smesu, puter dodajte dok ne dobijete strukturu kakvu želite.

U posudu složite keks tako da pokrije dno, malo ga navlažite mlekom, stavite jednu trećinu pudinga, a zatim ponavljajte postupak, ali tako da vam ostane pudinga za vrh kolača. Odozgo složite voće, želatin pripremite prema uputstvu i prelijte kolač i tanjem sloju.

Ostavite u frižideru preko noći i služite se ujutru, uz kafu. Praznici su, ko kaže da ne možete da doručkujete kolače?