POTREBNO:

- Podmazani kalupi za čokoladna jaja 

- 400 g kvalitetne crne čokolade

PRIPREMA:

Čokoladu izlomite i 2/3 otopite na pari. Sklonite je sa šporeta i ostavite da se prohladi, a potom dodajte preostalu čokoladu i sačekajte da se sve ohladi do 28 stepeni (za ovo vam treba kuhinjski toplomer).

Vratite svu čokoladu na paru i pustite da se ugreje do 32 stepena.

U čokoladu umačite četkicu i premažite kalupe za jaja - u tankom sloju i ravnomerno.

Kalupe potom ostavite u frižideru na pet minuta, a zatim dodajte nov sloj čokolade. Kada namažete obe polovine jaja, ostavite ih u frižideru sat vremena.

Zatim pažljivo odvojite čokoladu od kalupa, a jednu polovinu ćete spojiti s drugom tako što ćete ugrejati pleh i svako jaje prisloniti na vruć pleh, tako da se ivice balgo otope. Odmah "prilepite" polovine jaja, a dekorišite ih nakon dva, tri minuta.

Ako vam se čokolada tokom rada ohladi, rastopite je ponovo. U ova jaja možete da ubacite i neko iznenađenje za decu, a umesto crne čokolade možete da koristite i belu, savetuje Yumama.

Pročitajte i ovo:

Pet razloga da pojedete tu čokoladu

Lepi Brka i MONDO u epizodi: Pasulj u čokoladi!