POTREBNO:
- Podmazani kalupi za čokoladna jaja
- 400 g kvalitetne crne čokolade
PRIPREMA:
Čokoladu izlomite i 2/3 otopite na pari. Sklonite je sa šporeta i ostavite da se prohladi, a potom dodajte preostalu čokoladu i sačekajte da se sve ohladi do 28 stepeni (za ovo vam treba kuhinjski toplomer).
Vratite svu čokoladu na paru i pustite da se ugreje do 32 stepena.
U čokoladu umačite četkicu i premažite kalupe za jaja - u tankom sloju i ravnomerno.
Kalupe potom ostavite u frižideru na pet minuta, a zatim dodajte nov sloj čokolade. Kada namažete obe polovine jaja, ostavite ih u frižideru sat vremena.
Zatim pažljivo odvojite čokoladu od kalupa, a jednu polovinu ćete spojiti s drugom tako što ćete ugrejati pleh i svako jaje prisloniti na vruć pleh, tako da se ivice balgo otope. Odmah "prilepite" polovine jaja, a dekorišite ih nakon dva, tri minuta.
Ako vam se čokolada tokom rada ohladi, rastopite je ponovo. U ova jaja možete da ubacite i neko iznenađenje za decu, a umesto crne čokolade možete da koristite i belu, savetuje Yumama.
Pročitajte i ovo:
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba