Lepo vreme "vuče" nas u prirodu, slobodni dani i praznici su idealni za roštilj na nekoj lepoj lokaciji. Već smo vam dali savete za najbolje meso sa roštilja, a evo šta da stavite pored njega na rešetku i napravite i sjajan prilog!

RECEPT: Napravite domaći roštilj sos!

Kukuruz se smatra "kraljem" roštilja, jednostavno se priprema i uvek bude ukusan. Pečurke, naročito one veće, mnogi koriste kao zamenu za meso, a njihova je prednost u tome što se neće raspasti čak i ako ih prepečete.

Plavi patlidžan će takođe zadržati oblik, a biće veoma ukusan ako ga isečete na režnjeve i "poređate" na rešetku tako da dobije i lepe šare od roštilja.

I tikvice sa roštilja će biti ukusne, ali njima morate da posvetite više pažnje. Takođe ih isecite na režnjeve, samo pripazite jer mogu da se prepeku i postanu gnjecave. Biće još ukusnije ako ih poprskate limunovim sokom.

Najbrže i najukusnije marinade za meso sa roštilja

Crni luk – zašto da ne? Dajte mu nekoliko minuta na roštilju pa ga onda iseckajte, dobiće karamelizovani ukus i biće blaži od sirovog luka.

Ako u društvu imate vegetarijance, sigurni smo da će im se svideti ražnjići napravljeni od blanširanog prokelja. Izgledaju zabavno, a prokelj je veoma ukusan kada se zapeče.

Na roštilj možete staviti i režnjeve crvene paprike (slađa je od žute i zelene), ali vam ne savetujemo da grilujete paradajz – ako ga ostavite celog, pući će, a ako ga isečete na kriške, sva tečnost će iscuriti iz njega. Pažljivo odaberite i prijatno!

Kako da ispečete savršenu pljeskavicu na roštilju

Šest trikova za savršene kobasice sa roštilja