Potrebno vam je:

10 belanaca

10 kašika šećera

2 kašiće sirćeta

džem od malina

150 grama šlaga

350 grama malina

dve šolje šećera

kesica želatina

Priprema:

Ispecite dve kore od po pet belanaca, pet kašika šećera i kašike sirćeta. Kad se prohlade, prvu koru namažite bogato džemom od malina, preklopite drugom korom i nju namažite džemom od malina i stavite u frižider da se ohladi.

U međuvremenu, skuvajte maline sa dve šolje šećera i kesicom želatina i umutite šlag.

Kad se torta stegne, namažite je šlagom i prelijte malinama u želatinu. Vratite u frižider da se dobro ohladi i - uživajte.

Uzgred budi rečeno, maline nisu samo divan dodatak laganim letnjim kolačima, ovo voće odlično je za krvnu sliku i cirkulaciju:

Ukusan "lek" za bolju cirkulaciju