Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne štapiće s parmezanom.

Sastojci:

100 grama putera

Četvrtina kašičice soli

Tri četvrtine šolje brašna

Tri krupnija jaja

85 grama parmezana (sitno izrendanog)

Majčina dušica

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.

U srednjoj šerpi na srednjoj temperaturi, otopite puter, dodajte so i tri četvrtine šolje vode. Sklonite sa šporeta, dodajte brašno i majčinu dušicu. Zatim kuvajte na srednjoj temperaturi oko 60 sekundi, mešajući sve vreme dok ne dobijete glatku, ujednačenu, sjajnu smesu.

Smesu stavite u činiju, promešajte mikserom da se ohladi. U srednjoj činiji lagano ulupajte jaja, a zatim malo po malo dodajte jaja u testo, miksirajući sve vreme na srednjoj brzini.

(*Testo će se razdvojiti u male gromuljice, pa će se ponovo sjediniti.)

U testo dodajte parmezan, malo po malo, promešajte da se sjedini, a zatim testo sipajte u plastičnu kesu za zamrzivač. Odsecite jedan ćošak i istiskujte štapiće dužine oko desetak centimetara na papir za pečenje.

Pecite dok ne porumene, sačekajte da se malo ohlade i služite.

Imate li vi neki zgodan recept za slane "grickalice"?