Kiseli kupus sa dimljenim mesom recept.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Kiseli kupus sa dimljenim mesom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Ovo jelo se krčka dugo, ali se čekanje isplati!

Izvor: Guliver/Getty images, Mubera Boskov

Na šta prvo pomislite kada neko kaže - kiseli kupus? Verovatno na sarmu! Ali, postoje i druga, zimska jela od kiselog kupusa koja su ozbiljna konkurencija sarmi.

"U našem hotelu je kiseli kupus sa dimljenim mesom jelo zbog kojih nam se mnogi gosti vraćaju. Pre svega jer ga pravimo od domaćih namirnica, od najboljeg mesa, ali i sa ljubavlju", kaže za MONDO Nemanja Ceković - kuvar u hotelu "Stara planina", koji nam je objasnio i kako priprema ovo omiljno jelo staroplaninskih skijaša.

"Nije vam potrebno mnogo namirnica, već samo strpljenje. Za kilogram kiselog kupusa, koji ćete iseći na krupnije kocke, treba oko 400 grama mesa. Prvo na vreloj svinjskoj masti upržite kupus, a onda dodajte dimljeno meso po želji, kao i lovorov list, crni biber u zrnu, kašiku ljute tucane paprike i malo belog luka pri kraju. Ja crni luk ne koristim za ovo jelo. Sve to nalijte vodom da ogrezne, poklopite i pustite da krčka na tihoj vatri. Četiri sata. Što se duže krčka biće ukusnije. Uživajte u kiselom kupusu uz pivo ili belo vino", poručio nam je Nemanja.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivana-k.v.

I uz proju,mladi sir,stari kajmak...

MONDO IZDVOJENO

Inicijalizacija u toku...
loader