Isprobajte ovaj recept za lenju pitu i uživajte u mirisu koji od kuće pravi - dom.
Sastojci:
500 grama brašna
250 grama putera (na sobnoj temperaturi)
350 grama šećera (250 + 100)
Tri žumanceta
Šolja mleka (mlakog)
Kilogram jabuka, opranih, očišćenih i izrendanih
Izrendana kora dva limuna (limun dobro, dobro operite pre rendanja korice)
Šolja prezli
Dve kesice vanilin-šećera
Jedna šolja šećera u prahu
Jedan prašak za pecivo
Priprema:
Puter umutite miskerom, pa dodajte žumanca i mutite još malo, da se sjedini. Dodajte 250 grama šećera, narendanu koricu limuna, brašno, mleko, pa mešajte dok se ne sjedini.
Testo izmesite, pa podelite na dva dela.
Rendane jabuke pomešajte sa prezlama, dodajte preostalih 100 grama šećera, jednu kesicu vanilin-šećera i sve dobro promešajte.
Prvi deo testa stavite u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, zatim rasporedite po njemu nadev od jabuka i prekrijte drugom polovinom testa,
Lenju pitu pecite tridesetak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, ili dok ne porumeni.
Kad se ohladi, isecite na kocke, pospite šećerom u prahu u koji ste dodali vanilin-šećer, skuvajte sebi čaj i uživajte.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!