Lenja pita recept.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Lenja pita

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Ukusan kolač koji odlično ide uz čaj, pravi izbor za zimske dane.

Izvor: Guliver/Getty images, Dar1930

Isprobajte ovaj recept za lenju pitu i uživajte u mirisu koji od kuće pravi - dom.

Sastojci:

500 grama brašna

250 grama putera (na sobnoj temperaturi)

350 grama šećera (250 + 100)

Tri žumanceta

Šolja mleka (mlakog)

Kilogram jabuka, opranih, očišćenih i izrendanih

Izrendana kora dva limuna (limun dobro, dobro operite pre rendanja korice)

Šolja prezli

Dve kesice vanilin-šećera

Jedna šolja šećera u prahu

Jedan prašak za pecivo

Priprema:

Puter umutite miskerom, pa dodajte žumanca i mutite još malo, da se sjedini. Dodajte 250 grama šećera, narendanu koricu limuna, brašno, mleko, pa mešajte dok se ne sjedini.

Testo izmesite, pa podelite na dva dela.

Rendane jabuke pomešajte sa prezlama, dodajte preostalih 100 grama šećera, jednu kesicu vanilin-šećera i sve dobro promešajte.

Prvi deo testa stavite u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, zatim rasporedite po njemu nadev od jabuka i prekrijte drugom polovinom testa,

Lenju pitu pecite tridesetak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, ili dok ne porumeni.

Kad se ohladi, isecite na kocke, pospite šećerom u prahu u koji ste dodali vanilin-šećer, skuvajte sebi čaj i uživajte.

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivana-k.v.

Ja pravim sa margarinom.I ništa joj ne fali,što nije puter!Jabuke izdinstam dok ne ispari voda.Prohlade se i onda stavim preko testa!

Recepti

Srećno sa receptom... trebaće vam...😊

Milica

@Recepti Zasto? Bas tragam za dobrim receptom za lenju pitu...

loader