Ako nemate inspiraciju šta da spremite za ručak ili večeru ovih dana, mi vam predlažemo ovo ukusno i mirisno jelo iz rerne.

Sastojci:

400 grama suve testenine

400 grama pilećeg filea

Dve paprike

Jedan luk

Tri čena belog luka

Konzerva paradajza pelata

Parmezan (ili drugi tvrdi sir za rendanje)

Pola šolje pileće supe od kocke, ili po želji belog vina

Maslinovo ulje

Suvi bosiljak

So, biber

Priprema:

Obarite testeninu prema uputstvu sa pakovanja. U većoj posudi, zagrejte maslinovo ulje i propržite piletinu isečenu na kockice. Izvadite piletinu, i u istoj posudi propržite iseckani crni i beli luk, zajedno sa paprikom isečenom na tračice. Začinite solju, biberom i bosiljkom. Zalijte supom ili vinom, i kada počne da vri dodajte usitnjeni paradajz. Krčkajte sos još pet minuta, a zatim mu dodajte piletinu i dobro izmešajte.

Rernu zagrejte na 200 stepeni, i ostavite samo gornji grejač. U vatrostalnoj posudi, pomešajte testeninu i sos sa piletinom, preko narendajte tvrdi sir i pecite nekoliko minuta pod gornjim grejačem rerne, dok se sir lepo ne zapeče i porumeni. Servirajte toplo, uz salatu.

Koji je vaš omiljeni sos za testeninu? Recite nam u komentarima!