Ne morate da budete majstor u kuhinji da biste spremili zdrav i ukusan ručak - samo pratite ovaj recept.
Sastojci:
Pola kilograma telećih šnicli
0,5 decilitara ulja
Jedna manja tikvica
100 grama boranije
100 grama kukuruza šećerca
Jedna veća glavica crnog luka
100 grama šargarepe
mešavina suvih začina
so
biber
Priprema:
Dobro izlupajte šnicle sa obe strane i posolite ih, premažite sa malo ulja i ostavite da stoje oko 15 minuta.
U međuvremenu, isecite tikvicu na kocke, šargarepu na štapiće, a luk isecite na krupnije komade.
Izlupane šnicle isecite na veće kocke i propržite ih na malo ulja, a zatim ih izvadite. U tiganj u kojem ste pržili šnicle sada stavite luk, tikvicu, boraniju, šargarepu, kukuruz. Zatim dodajte mešavinu začina, so i biber po ukusu, i dinstajte oko 15 minuta, da povrće postane meko. Nakon toga, na povrće poređajte šnicle, stavite poklopac na tiganj, smanjite vatru i ostavite da se jelo dinsta još 10 do 15 minuta.
Kako vi najviše volite da spremate teleće šnicle?
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!