Ne morate da budete majstor u kuhinji da biste spremili zdrav i ukusan ručak - samo pratite ovaj recept.

Sastojci:

Pola kilograma telećih šnicli

0,5 decilitara ulja

Jedna manja tikvica

100 grama boranije

100 grama kukuruza šećerca

Jedna veća glavica crnog luka

100 grama šargarepe

mešavina suvih začina

so

biber

Priprema:

Dobro izlupajte šnicle sa obe strane i posolite ih, premažite sa malo ulja i ostavite da stoje oko 15 minuta.

U međuvremenu, isecite tikvicu na kocke, šargarepu na štapiće, a luk isecite na krupnije komade.

Izlupane šnicle isecite na veće kocke i propržite ih na malo ulja, a zatim ih izvadite. U tiganj u kojem ste pržili šnicle sada stavite luk, tikvicu, boraniju, šargarepu, kukuruz. Zatim dodajte mešavinu začina, so i biber po ukusu, i dinstajte oko 15 minuta, da povrće postane meko. Nakon toga, na povrće poređajte šnicle, stavite poklopac na tiganj, smanjite vatru i ostavite da se jelo dinsta još 10 do 15 minuta.

Kako vi najviše volite da spremate teleće šnicle?