Torta koja se brzo sprema svedska poslastica.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Torta koja se sprema za pola sata

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Poslastica koja će oduševiti ljubitelje čokoladnih ukusa!

Izvor: Guliver/Getty Images/ALLEKO

Ne spremaju se sve torte satima - evo recepta za tradicionalnu švedsku poslasticu, koja se sprema za pola sata, a koju u toj zemlji zovu "kladkoka".

Sastojci:

265 grama šećera

Dva jaja

60 grama brašna

30 grama kakaa

Malo soli

115 grama putera (istopljenog)

Kašičica ekstrakta vanile

Kakao (za prekrivanje površine pleha)

Šećer u prahu (za posipadnje odozgo

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 180 stepeni.

U međuvremenu, u posudu srednje veličine stavite šećer i jaja i mešajte dok mešavine ne postane svetlo žute boje i glatka. Dodajte brašno, kakao i so, pa dobro izmešajte, a zatim dodajte istopljeni puter i ekstrakt od vanile.

Kada dobro izmešate smesu, pleh podmažite puterom, pa na njega sipajte malo kakaa i mrdajte pleh levo-desno kako bi se kakao rasporedio po celom plehu. Nalijte smesu i ravnomerno je rasporedite.

Pecite oko 20 minuta ili dok se površina ne postane čvrsta – unutrašnjost torte i dalje treba da bude mekana.

Po želji, možete da je pospete šećerom u prahu, ali i da dodate omiljeno voće odozgo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

loader