Ne spremaju se sve torte satima - evo recepta za tradicionalnu švedsku poslasticu, koja se sprema za pola sata, a koju u toj zemlji zovu "kladkoka".
Sastojci:
265 grama šećera
Dva jaja
60 grama brašna
30 grama kakaa
Malo soli
115 grama putera (istopljenog)
Kašičica ekstrakta vanile
Kakao (za prekrivanje površine pleha)
Šećer u prahu (za posipadnje odozgo
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 180 stepeni.
U međuvremenu, u posudu srednje veličine stavite šećer i jaja i mešajte dok mešavine ne postane svetlo žute boje i glatka. Dodajte brašno, kakao i so, pa dobro izmešajte, a zatim dodajte istopljeni puter i ekstrakt od vanile.
Kada dobro izmešate smesu, pleh podmažite puterom, pa na njega sipajte malo kakaa i mrdajte pleh levo-desno kako bi se kakao rasporedio po celom plehu. Nalijte smesu i ravnomerno je rasporedite.
Pecite oko 20 minuta ili dok se površina ne postane čvrsta – unutrašnjost torte i dalje treba da bude mekana.
Po želji, možete da je pospete šećerom u prahu, ali i da dodate omiljeno voće odozgo.
Partizanova kriza traje, nova drama i šesti poraz u nizu: Ledej i Mirotić utišali punu Arenu
Partizan želi da prekine crni niz: Istorijski susret slavnih trenera, ne zna se kome je pobeda potrebnija
Ognjen Dobrić nestao iz ekipe Zvezde: Janis Sferopulos ne računa na "vojnika" crveno-belih
Srbija izbegla poraz i poslednje mesto: Protiv Danske igramo za četvrtfinale Lige nacija!
Partizan na dnu Evrolige, tužan pogled na tabelu: Crno-beli su u najgoroj formi, zakucani na začelje!