![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Za sve ljubitelje čokolade, imamo divan recept – ovaj čokoladni kolač se lako priprema, pa je pogodan i za potpune početnike, a ukus mu je bogat i raskošan.
Sastojci:
250 grama maslaca
235 grama smeđeg šećera
300 grama brašna
Tri jaja
1,5 kašičica praška za pecivo
35 grama kakao praha
250 mililitara kisele pavlake ili jogurta
250 grama crne čokolade
Za glazuru:
150 grama crne čokolade
80 mililitara slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni, i podmažite pleh prečnika 22 centimetra. Istopite čokoladu na pari. Mikserom mutite maslac i šećer, zatim dodajte jedno po jedno jaje. Smesi zatim dodajte prosejane suve sastojke, brašno, prašak za pecivo i kakao prah. Umešajte pavlaku ili jogurt, a zatim i rastopljenu čokoladu.
Dobijeno testo sipajte u pleh i pecite 55 minuta, do sat vremena, i pustite da se ohladi u plehu.
Za čokoladnu glazuru, u manjoj šerpi pomešajte čokoladu i pavlaku za kuvanje, i na srednjoj vatri mešajte dok ne dobijete glatku glazuru. Pustite je da se ohladi pet do deset minuta, a zatim prelijte kolač. Isecite ga i poslužite odmah, mada je lep i kada se ohladi!
Koji je vaš omiljeni čokoladni kolač? Recite nam u komentarima!
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
Završen protest studenata u Kragujevcu: Petnaestočasovne blokade pod nazivom "Sretnimo se na Sretenje"