Evo sjajnog recepta za zdrav obrok, za sve one koji vole perčuke.

Sastojci:

400 grama šampinjona

Dve kašike maslinovog ulja

Veći crni luk

Dva čena belog luka

Kašičica soli

Čaša mleka

1,5 decilitara pavlake za kuvanje

Kašičica belog sirćeta

Pola kašičice suve mirođije

Pola kašičice bibera

Četiri kašike gustina

Priprema:

Sipajte ulje u veći tiganj ili šerpu i zagrejte ga na srednje jakoj vatri. Pečurke i crni luk iseckane na sitne komade pržite oko deset minuta. Dodajte beli luk, so, sirće, mirođiju i biber, pa ostavite da se krčka oko minuta.

U posudu pomešajte mleko, pavlaku za kuvanje i gustin, pa sipajte u šerpu. Ostavite da proključa, pa na nešto manjoj vatri krčkajte još tri-četiri minuta i mešajte.

Kako vi najviše volite da spremate pečurke?