Krompir se u Srbiji priprema na razne načine, ali ovaj verovatno još uvek niste probali. A kad ga probate, spremaćete ga opet iznova...

Sastojci:

Četiri veća krompira

Jedan crni luk

So i biber po ukusu

Tri kašike putera

Tri kašike brašna

Pola kašičice soli

Dve šolje mleka

Šolja i po rendanog čedar sira (ili nekog drugog tvrdog sira)

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite pleh. U međuvremenu, krompir iseckajte na kolutove i polovinu poređajte po plehu. Odozgo dodajte iseckani crni luk, pa drugu polovinu krompira. Posolite i dodajte malo bibera po ukusu.

U tiganj srednje veličine rastopite puter na vatri srednje jačine. Sipajte brašno i so i konstantno mešajte oko jednog minuta. Nalijte mleko i mešajte dok se smesa ne zgusne, a onda dodajte čedar sir (ili neki drugi tvrdi sir) i mešajte još oko pola minuta do minut. Ovu smesu nalijte na krompir i prekrijte aluminijumskom folijom.

U zagrejanoj rerni pecite oko sat i po.