Krompir se u Srbiji priprema na razne načine, ali ovaj verovatno još uvek niste probali. A kad ga probate, spremaćete ga opet iznova...
Sastojci:
Četiri veća krompira
Jedan crni luk
So i biber po ukusu
Tri kašike putera
Tri kašike brašna
Pola kašičice soli
Dve šolje mleka
Šolja i po rendanog čedar sira (ili nekog drugog tvrdog sira)
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite pleh. U međuvremenu, krompir iseckajte na kolutove i polovinu poređajte po plehu. Odozgo dodajte iseckani crni luk, pa drugu polovinu krompira. Posolite i dodajte malo bibera po ukusu.
U tiganj srednje veličine rastopite puter na vatri srednje jačine. Sipajte brašno i so i konstantno mešajte oko jednog minuta. Nalijte mleko i mešajte dok se smesa ne zgusne, a onda dodajte čedar sir (ili neki drugi tvrdi sir) i mešajte još oko pola minuta do minut. Ovu smesu nalijte na krompir i prekrijte aluminijumskom folijom.
U zagrejanoj rerni pecite oko sat i po.
"Ovo je trenutak da njemu odgovorim, kome nije jasno objasniću opet": Željko se naljutio, Partizan je oštećen
"Gde ide ABA liga sa ovakvim suđenjem? Partizan će da stavi prst na čelo": Mijailović podigao glas zbog grešaka
Uroš Blažić pretučen u zatvoru u Smederevu: Ubica iz Mladenovca stupio u štrajk glađu
Crvena zvezda hoće licencu Evrolige! Željko Drčelić otkrio detalje, na tome se već radi
Crvena zvezda bez petorice u Evroligi: Sferopulos progovorio o problemima, ima 11 igrača na raspolaganju