![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Krompir se u Srbiji priprema na razne načine, ali ovaj verovatno još uvek niste probali. A kad ga probate, spremaćete ga opet iznova...
Sastojci:
Četiri veća krompira
Jedan crni luk
So i biber po ukusu
Tri kašike putera
Tri kašike brašna
Pola kašičice soli
Dve šolje mleka
Šolja i po rendanog čedar sira (ili nekog drugog tvrdog sira)
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite pleh. U međuvremenu, krompir iseckajte na kolutove i polovinu poređajte po plehu. Odozgo dodajte iseckani crni luk, pa drugu polovinu krompira. Posolite i dodajte malo bibera po ukusu.
U tiganj srednje veličine rastopite puter na vatri srednje jačine. Sipajte brašno i so i konstantno mešajte oko jednog minuta. Nalijte mleko i mešajte dok se smesa ne zgusne, a onda dodajte čedar sir (ili neki drugi tvrdi sir) i mešajte još oko pola minuta do minut. Ovu smesu nalijte na krompir i prekrijte aluminijumskom folijom.
U zagrejanoj rerni pecite oko sat i po.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću