Malo se potrudite, kuća zamiriše na vanilin šećer i sve odjednom postane kako treba.
Sastojci:
Tri žumanceta
Pola litre mleka (ili po 250 mililitara mleka i mlake vode)
Kašika i po šećera
Malčice soli
Kesica vanilin-šećera
Jedna šolja šećera u prahu
15 grama putera
750 grama brašna
25 grama kvasca
Kašičica ruma
Ulje za prženje
Priprema:
Kvasac rastopite u mlakom mleku, dodajte kašičicu šećera i ostavite na toplom, da odstoji.
Žumanca umutite sa puterom, dodajte ostatak šećera, navrh noža soli, kašičicu ruma, mleko sa kvascem i mutite mikserom. Kad se sve sjedini, dodajte brašno, vrlo sporo, malo po malo, mešajući sve vreme miskerom (upotrebite deblje žice). Možete korisititi misker pošto testo treba da bude meko.
Testo dobro pokrijte, i ostavite na toplom oko sat vremena, da nadođe.
Kad testo naraste, oklagijom ga razvucite na debljinu od oko jednog i po centimetra, a zatim okruglim kalupom vadite krofne i spuštajte u dobro zagrejano ulje. Krofne pržite dok ne porumene sa obe strane, a zatim ih vadite i stavite na papirni ubrus, koji će upiti višak ulja.
U šećer u prahu dodajte kesicu vanilin šećera, pa pospite krofne dok su još tople.
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte