![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Palačinke se u Švedskoj ne spremaju baš isto kao kod nas, ali su i ove jednako ukusne. Probajte i uverite se!
Sastojci:
110 grama putera
Šolja brašna
Šolja i tri četvrtine punomasnog mleka
Tri veća jaja
Pola kašičice ekstrakta vanile
Četvrtina kašičice soli
Šećer u prahu za posipanje i sveže voće za dekoraciju
Džem/marmelada
Priprema:
U posudu sipajte brašno, mleko, jaja, istopljeni puter (polovinu ukupne količine), ekstrakt vanile i so, pa mutite dok smesa ne bude glatka.
Zagrejte tiganja na srednjoj vatri, a zatim na njega stavite kašičicu putera da se rastopi. Odozgo sipajte otprilike jednu trećinu šolje smese, toliko je dovoljno za jednu palačinku, i nakrećite tiganj kako bi se smesa ravnomerno rasporedila po celom tiganju. Pecite minut do minut i po, pa je okrenite na drugu stranu i pecite još 15 do 30 sekundi.
Prebacite je na tanjir, a sa ostatkom smese ponavljajte isto – stavite po malo putera da se istopi svaki put pre nego što stavite smesu u tiganj. Od ove količine trebalo bi da dobijete oko 12 palačinki, a ako vam se smesa učini gustom, dodajte malo vode.
Gotove palačinke premažite džemom/marmeladom, medom ili prelijte istopljenom tamnom čokoladom, savijte na četvrtine, odozgo poređajte voće i pospite šećerom u prahu.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
Zvezda preuzela dominaciju, radi ono što je Partizan nekada: Peti pehar u nizu i 11-1 u derbijima
Amerikanac zakazao u finalu protiv Zvezde: Da li je ova Obradovićeva odluka koštala Partizan?