Predstavljamo vam drugačiji recept za krmenadle – sa mirisnom glazurom! Ako vam je dosadilo da ih pripremate na uobičajeni način, ili brinete da će ostati suve, sa ovim receptom nema greške.
Sastojci:
Četiri krmenadle
Dve kašike maslaca
Četiri kašike meda
Dva čena belog luka
100 mililitara balzamiko sirćeta
Ruzmarin ili majčina dušica
Ljuta tucana paprika
So, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U većem tiganju, zagrejte maslac na srednjoj vatri, i krmenadle dobro začinite solju i biberom. Pecite ih po dva-tri minuta sa svake strane, dok lepo ne porumene.
Poređajte ih u vatrostalnu posudu. U činiji pomešajte balzamiko sirće, med, sitno seckani beli luk, prstohvat tucane ljute paprike i kašiku usitnjenog ruzmarina ili majčine dušice, šta više volite.
Prelijte krmenadle polovinom glazure i okrenite ih nekoliko puta, tako da budu prekrivene sa svih strana. Pecite pet minuta u zagrejanoj rerni, zatim prelijte ostatkom glazure i pecite još 7-8 minuta. Servirajte uz salatu.
Kako vi najradije pripremate krmenadle? Recite nam u komentarima!
Partizan razbijen u Atini: Crno-beli nemoćni pred šampionom Evrope!
2 povećanja plate za prosvetare u 2025: Oglasio se Miloš Vučević nakon sastanka sa predstavnicima sindikata
Naravno da ću za Hrvatsku da navijam, svi majčini su mi Hrvati! Đoković otvorio dušu, zna da mu u Srbiji zameraju
Velika briga za Crvenu zvezdu: Mesec dana bez igrača koji je počeo skoro svaki meč
Željko Obradović ušao u halu prvaka Evrope, a onda je sve stalo! I Evroliga objavila kako se dočekuje veliki Žoc