Predstavljamo vam recept za pileće karabatake sa pirinčem i paradajzom. Ako vam ponekad nedostaje inspiracija za pripremanje piletine, ovaj recept se može spremiti i sa fileom, batacima, samo prilagodite vreme pečenja.

Sastojci:

Četiri pileća karabataka

200 grama pirinča

Jedan paradajz

Kašika koncentrata paradajza

Kocka pileće supe

Crni i beli luk

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte ulje u većem tiganju. Rernu uključite na 180 stepeni. Ovaj recept se priprema u vatrostalnom tiganju, ali ako nemate takav, samo pripremite i manju vatrostalnu posudu.

Karabatake začinite solju i biberom i propržite sa obe strane po četiri minuta, dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Izvadite ih na tanjir, a u tiganju propržite seckani crni i beli luk. Paradajz iseckajte na kockice, kocku rastvorite u pola litra vruće vode. Luku dodajte pirinač, promešajte i ubacite seckani paradajz. Dodajte i koncentrat, a zatim nalijte pilećom supom i pustite da krčka desetak minuta. Ako imate vatrostalni tiganj, sada samo poređajte karabatake preko pirinča i stavite u rernu. Ako ne, prebacite pirinač u vatrostalnu posudu, odozgo stavite piletinu i zapecite u rerni još desetak minuta, ili dok pirinač ne bude gotov. Poslužite uz salatu.

Kako vi pripremate karabatake? Recite nam u komentarima!