Isprobajte ovaj recept za pastu bolonjeze sa ćurećim mesom.
Sastojci:
Pakovanje špageta
Jedna kašika maslinovog ulja
Jedna veća glavica luka, sitno iseckana
Jedna veća šargarepa, očišćena i sitno iseckana
Stablo celera, sitno iseckano
Tri čena belog luka, sitno iseckana
Pola kilograma mlevenog ćurećeg belog mesa
So
Biber
Oko 800 grama paradajza u konzervi
Čaša suvog belog vina
Četvrtina šolje svežeg peršuna, sitno iseckanog
Dve kašičice origana
Rendani parmezan, za serviranje
Priprema:
U dubljoj šerpi skuvajte testeninu u slanoj vodi, prema uputstvima sa kutije. Procedite i vratite u šerpu.
U međuvremenu, spremite sos. U plićoj šerpi zagrejte ulje, dodajte luk crni i beli, šargarepu, celer i dinstajte dok luk ne počne da poprima zlatnožutu boju. Onda dodajte mleveno ćureće meso i dinstajte dok ne bude spremno.
Dodajte soli i bibera po ukusu, a zatim dodajte paradajz iz konzerve, belo vino, peršun i origano.
Kuvajte dok se ne zgusne, desetak ili petnaest minuta.
Sipajte u šerpu u kojoj je testenina i dobro promešajte. Pospite rendanim parmezanom, i služite toplo.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti