Isprobajte ovaj recept za pastu bolonjeze sa ćurećim mesom.

Sastojci:

Pakovanje špageta

Jedna kašika maslinovog ulja

Jedna veća glavica luka, sitno iseckana

Jedna veća šargarepa, očišćena i sitno iseckana

Stablo celera, sitno iseckano

Tri čena belog luka, sitno iseckana

Pola kilograma mlevenog ćurećeg belog mesa

So

Biber

Oko 800 grama paradajza u konzervi

Čaša suvog belog vina

Četvrtina šolje svežeg peršuna, sitno iseckanog

Dve kašičice origana

Rendani parmezan, za serviranje

Priprema:

U dubljoj šerpi skuvajte testeninu u slanoj vodi, prema uputstvima sa kutije. Procedite i vratite u šerpu.

U međuvremenu, spremite sos. U plićoj šerpi zagrejte ulje, dodajte luk crni i beli, šargarepu, celer i dinstajte dok luk ne počne da poprima zlatnožutu boju. Onda dodajte mleveno ćureće meso i dinstajte dok ne bude spremno.

Dodajte soli i bibera po ukusu, a zatim dodajte paradajz iz konzerve, belo vino, peršun i origano.

Kuvajte dok se ne zgusne, desetak ili petnaest minuta.

Sipajte u šerpu u kojoj je testenina i dobro promešajte. Pospite rendanim parmezanom, i služite toplo.

Sve što treba da znate o pasti