Isprobajte ovaj jednostavan recept za domaće perece - meke iznutra, krckave spolja. Treba vam malo vremena, a vaši ukućani će ih obožavati.
Sastojci:
Za testo
1 ½ šolja tople vode
Kašičica šećera
Dve kašičice soli
Kašičica suvog kvasca
Četiri šolje brašna
Četvrtina šolje maslinovog ulja
Susam, kim, krupnija so za posipanje (po ukusu)
Za kuvanje
Šest šolja vode
Kašičica soli
Prašak za pecivo
40 grama soda-bikarbone
Priprema:
Pomešajte toplu vodu, kvasac, so i šećer. Ostavite da odstoji desetak minuta. Dodajte brašno i maslinovo ulje, i mesite desetak minuta, dok ne dobijete ujednačeno testo.
Testo oblikujte u loptu, pokrijte samoprijanjajućom folijom i ostavite sat vremena na toplom.
Rernu zagrejte na 220 stepeni, pripremite plići pleh u koji ćete staviti papir za pečenje.
Testo podelite na osam jednakih delova, pa od svakog dela napravite "štraftu" dugačku oko 15 centimetara, kotrljajući dlanovima. Zatim testo oblikujte u perecu.
U vodu sipaje soda-bikarbonu i so i zagrejte do ključanja. Svaku perecu kuvajte 30 sekundi u ključaloj vodi, a zatim je prebacite u pleh. Pospite solju, susamom ili kimom, pa pecite još petnaestak minuta, ili dok ne porumene.
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu