Predstavljamo vam recept za egzotičnu pohovanu piletinu, koju ćete propržiti samo nekoliko minuta a onda prepustiti rerni da dovrši posao. Ovaj recept je jednostavan i ne oduzima mnogo vremena, a ukus je zanimljiv i pikantan.

Sastojci:

600 grama pilećeg filea

150 grama kokosovog brašna

100 grama prezli

100 grama brašna

Dva jaja

100 mililitara soka od pomorandže

50 grama meda

Tri kašike senfa

So, biber

Tucana ljuta paprika

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Zagrejte ulje u većem tiganju na srednje jakoj vatri. Piletinu isecite na duge trake, debele oko dva centimetra.

U jednoj činiji pomešajte brašno sa kašičicom soli i malo bibera, u drugoj umutite jaja, a u trećoj izmešajte prezle i kokos.

Piletinu umačite najpre u brašno, zatim u jaje, a onda mešavinu kokosa i prezli. Pržite u tiganju po dva minuta sa svake strane, a zatim prebacite u pleh i pecite još 10-12 minuta.

Za sos, pomešajte sok od pomorandže, med i senf, i dodajte po želji malo ljute paprike. Poslužite toplo.

Imate li vi neki zanimljiv recept za pohovanu piletinu? Recite nam u komentarima!