Čokoladne torte i kolači definitivno su među omiljenim desertima većine ljudi, a evo recepta koji će čokoladni kolač učiniti još ukusnijim.

Sastojci:

180 grama smeđeg šećera

200 grama putera

Četiri jaja

Dve kašike marmelade od pomorandže

180 grama brašna

80 grama kakaa

Kašičica braška za pecivo

Isceđeni sok od jedne pomorandže

100 grama tamne čokolade

Pola šolje slatke pavlake

Rendana kora jedne pomorandže

Priprema:

U veću posudu stavite smeđi šećer i puter, pa umutite dok smeđa ne postane glatka. Zatim dodajte jaja i nastavite da mutite. Dodajte marmeladu, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dobro izmešajte smesu. Dodajte pomorandžin sok, promešajte i nalijte smesu u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.

Stavite u rernu da se peče, na 180 stepeni, oko 15-20 minuta.

U međuvremenu, istopite 100 grama tamne čokolade, pa u to dodajte pola šolje slatke pavlake i mešajte. Prelijte preko pečenog kolača, a odozgo pospite rendanu koru pomorandže.

Koji je vaš omiljeni čokoladni kolač?