Iako biste na prvi pogled pomislili da za ovaj kolač morate malo da se pomučite – nije tako! Uverite se i sami!

Sastojci:

(za sve sastojke koji se mere šoljom koristitite šolju od dva decilitra)

Dve šolje brašna

Prašak za pecivo

Četiri jaja

Šolja mleka

Dve kašike kakaa

Polja šolje ulja

Kesica vanilin-šećera

Šolja šećera

Šećer u prahu za posipanje

Kora limun i iseđeni sok limuna

Priprema:

U jednu posudu pomešajte brašno i prašak za pecivo.

U drugu posudu stavite žumanca i šećer, pa umutite. Dodajte mleko i ulje, pa ponovo umutite. Smanite mikser i postepeno dodajte brašno, a zatim dodajte i narendanu koru limuna i sok.

U odvojenoj posudi umutite samo belanca, pa dodajte u smesu sa žumancima, i promešajte.

Ovu smesu podelite na dva dela, a zatim u jednu dodajte kakao i izmešajte.

Pleh obložite papirom za pečenje, a zatim naizmenično sipajte malo jedne, malo druge smese – dakle recimo da sipate jednu kutlaču žute smese u pleh, zatim odozgo, na sredinu, sipajte kutlaču braon smese i tako dok ne utrošite sav materijal.

Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni, pospite šećerom u prahu. Ukoliko volite mekanije kolače, možete ga preliti mlekom.