Iako biste na prvi pogled pomislili da za ovaj kolač morate malo da se pomučite – nije tako! Uverite se i sami!
Sastojci:
(za sve sastojke koji se mere šoljom koristitite šolju od dva decilitra)
Dve šolje brašna
Prašak za pecivo
Četiri jaja
Šolja mleka
Dve kašike kakaa
Polja šolje ulja
Kesica vanilin-šećera
Šolja šećera
Šećer u prahu za posipanje
Kora limun i iseđeni sok limuna
Priprema:
U jednu posudu pomešajte brašno i prašak za pecivo.
U drugu posudu stavite žumanca i šećer, pa umutite. Dodajte mleko i ulje, pa ponovo umutite. Smanite mikser i postepeno dodajte brašno, a zatim dodajte i narendanu koru limuna i sok.
U odvojenoj posudi umutite samo belanca, pa dodajte u smesu sa žumancima, i promešajte.
Ovu smesu podelite na dva dela, a zatim u jednu dodajte kakao i izmešajte.
Pleh obložite papirom za pečenje, a zatim naizmenično sipajte malo jedne, malo druge smese – dakle recimo da sipate jednu kutlaču žute smese u pleh, zatim odozgo, na sredinu, sipajte kutlaču braon smese i tako dok ne utrošite sav materijal.
Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni, pospite šećerom u prahu. Ukoliko volite mekanije kolače, možete ga preliti mlekom.
Zvezda zgazila rivala i popela se na vrh ABA lige: Zamalo stotka, a crveno-beli igrali u drugoj brzini!
Bivši fudbaler Zvezde automobilom udario ženu: Lekari joj se bore za život
Za Božić i do +15 stepeni, pa obrt: Ovakvoj prognozi se niko nije nadao, Čubrilo otkrio šta nas čeka u januaru
Oženio se Kebin sin u tajnosti: Supruga mlađa od njega 15 godina, otkriveni detalji
Tužilaštvo se oglasilo zbog Jovana Mijatovića: Bivši fudbaler Zvezde automobilom udario ženu