Spremite ovaj lagani kolač i oduševite goste.
Sastojci:
Šolja i po brašna
Dve kašičice sode bikarbone
Pola kašičice soli
Šolja punomasnog jogurta
Šolja i 1/3 šećera, odvojeno
Tri veća jaja
Dve kašičice rendane kore limuna (dva limuna)
Pola kašičice ekstrakta vanile
Pola šolje ulja
1/3 šolje isceđenog soka limuna
Za glazuru:
Šolja šećera u prahu
Dve kašike isceđenog soka limuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, podmažite pleh i pospite ga brašnom.
U posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi, pomešajte jogurt, šolju šećera, jaja, limunovu koru i ekstrakt vanile. Polako suve sastojke dodajte u ovu posudu. Mešajte i postepeno sipajte ulje, pa opet izmešajte da se sve dobro sjedini.
Nalijte smesu u pleh i pecite oko 50 minuta.
U međuvremenu, pomešajte 1/3 šolje limunovog soka i preostalih 1/3 šolje šećera u manji tiganj i kratko prokuvajte na slabijoj vatri, dok tekstura smese ne bude glatka. Ostavite sa strane.
Kada je kolač pečen, pustite da se ohladi oko 10 minuta, a zatim ga, dok je još uvek topao, prelijte mešavinom šećera i limuna. Ostavite da kolač upije preliv i da se ohladi.
Nakon toga, napravite glazuru od šećera u prahu i limunovog sok i nalijte preko kolača.
Kevin Panter srušio Partizan: Crno-beli se čudesno vratili, ali onda ih srušio bivši kapiten!
Svetislav Pešić u emisiji izdiktirao spisak Srbije: Pozvao trojicu iz Zvezde, a četvoricu iz Partizana
"U seriji Sablja je izgovorena velika neistina": Vuk Drašković bez dlake na jeziku, pomenuo i pobunu Crvenih beretki
"Pomislio sam da su sve shvatili, a onda ne uradimo najlakšu stvar na svetu": Željko Obradović o Partizanovih 2-7
Željko Obradović o ključnom momentu poraza Partizana: "Moramo to da naučimo, nedopustivo je"