Štapići sa susamom mogu da budu grickalica, ali možete i da ih jedete uz bilo koji obrok.

Sastojci:

1 ¼ šolje brašna

Dve kašičice šećera

Kašičica i po praška za pecivo

Pola kašičice soli

2/3 šolje punomasnog mleka

Tri kašike istopljenog putera

Dve kašičice susama

Priprema:

Zagrejte rernu na 230 stepeni.

U manju posudu pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Postepeno dodajte mleko i mešajte sve vreme dok ne dobijete glatko testo.

Na radnu površinu stavite malo brašna i premesite testo tri-četiri puta. Loptu testa podelite na četiri dela, pa svaki od tih delova na još tri dela, tako da dobijete 12 manjih loptica koje ćete rukama oblikovati u štapiće.

Rastopite puter u tiganju, ubacite štapiće i okrenuti da bi se sa svih strana natopile. Pospite susamom odozgo i pecite 14-18 minuta ili dok ne dobiju zlatno-braon boju.

Poslužite ih tople.