Predstavljamo vam recept za posni čokoladni kolač, koji možete pripremiti danima kada smete da iskoristite i ulje za pripremu hrane.
Sastojci:
500 grama brašna
Dve kašičice sode bikarbone
Šest kašika kakao praha
Kašičica soli
250 grama šećera
Tri kašičice sirćeta
180 mililitara biljnog ulja
400 mililitara hladne vode
Dve kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, pleh srednje veličine obložite papirom za pečenje.
Prosejte brašno, kakao, sodu i so u većoj posudi i dobro izmešajte. U drugoj posudi, pomešajte šećer, sirće, vanilu, ulje i postepeno dodajte 400 mililitara vode. Toj mešavini dodajte suve sastojke i mešajte dok se sve ne sjedini.
Dobijeno testo sipajte u obloženi pleh, poravnajte po potrebi i pecite oko 35 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe suva.
Ovaj kolač servira se posut prah šećerom, ali imate brojne mogućnosti da ga prilagodite svom ukusu - kolaču možete dodati višnje, suvo voće ili orašaste plodove, ili ako želite premažite ga sa malo džema pre služenja.
Kako vi pripremate posne kolače? Recite nam u komentarima!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte