Gotovo da nema osobe koja ne voli kiflice, zato je potpuno razumljivo ako ste ih se uželeli dok postite. Ali, možete da ih napravite i posne, evo kako.
Sastojci:
Pola kilograma brašna
250 mililitara vode
25 grama kvasca
Pola kašike soli
Kašika i po šećera
100 mililitara ulja
Pola margarina
Kim
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
U 250 mililitara vode rastvorite kvasac sa pola kašike šećera, i ostavite da naraste. U međuvremenu, u posudu sipajte brašno, ulje, kašiku šećera, so, pa dodajte kvasac kada je narastao.
Mešajte dok testo ne postane glatko, a po potrebi dodajte još malo brašna. Ostavite testo da narasta oko dva sata, a onda ga razvucite, isecite na željenu veličinu i savijte u kiflice.
Poređajte kiflice na podmazan pleh, a u međuvremenu rastopite u šerpici margarin. Premažite kiflice rastopljenim margarinom, pa ih pospite kimom (možete da dodate i susam, ako želite).
Pecite ih dok blago ne porumene, izvadite ih iz rerne, pa svaku kiflicu ponovo prelijte rastopljenim margarinom, vratite ih u isključenu rernu i ostavite da stoje desetak minuta.
Kako vi pravite posne kiflice? Pišite nam u komentarima!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte