Gotovo da nema osobe koja ne voli kiflice, zato je potpuno razumljivo ako ste ih se uželeli dok postite. Ali, možete da ih napravite i posne, evo kako.

Sastojci:

Pola kilograma brašna

250 mililitara vode

25 grama kvasca

Pola kašike soli

Kašika i po šećera

100 mililitara ulja

Pola margarina

Kim

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni.

U 250 mililitara vode rastvorite kvasac sa pola kašike šećera, i ostavite da naraste. U međuvremenu, u posudu sipajte brašno, ulje, kašiku šećera, so, pa dodajte kvasac kada je narastao.

Mešajte dok testo ne postane glatko, a po potrebi dodajte još malo brašna. Ostavite testo da narasta oko dva sata, a onda ga razvucite, isecite na željenu veličinu i savijte u kiflice.

Poređajte kiflice na podmazan pleh, a u međuvremenu rastopite u šerpici margarin. Premažite kiflice rastopljenim margarinom, pa ih pospite kimom (možete da dodate i susam, ako želite).

Pecite ih dok blago ne porumene, izvadite ih iz rerne, pa svaku kiflicu ponovo prelijte rastopljenim margarinom, vratite ih u isključenu rernu i ostavite da stoje desetak minuta.

Kako vi pravite posne kiflice? Pišite nam u komentarima!