Ergolavi, odnosno grčki kolači sa bademima spremaju se lako, od samo tri sastojka, a veoma su ukusni.

Sastojci:

250 grama šećera

250 grama celih badema plus još malo za ukrašavanje

Tri belanca

Pola kašičice ekstrakta vanile (opciono)

Priprema:

Da biste spremili ovaj vrlo jednostavan grčki kolač u blender stavite šećer i bademe i blendirajte dok sadržaj ne bude skroz usitnjen. Dodajte belanca (i ekstrakt vanile, ako želite), pa mutite dok se sastojci ne sjedine i ne formiraju pastu.

Pleh obložite papirom i formirajte kolačiće – otprilike kašičicu i po paste stavite na papir za pečenje i na isti način uradite sa ostatkom smese. Ukoliko vam je lakše, kolače možete da formirate i pomoću šprica za ukrašavanje. Svaki kolačić ukrasite jednim bademom na sredini - od ove smese dobićete oko 30 kolačića.

Pecite između 15 i 20 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni, ili dok kolačići ne dobiju zlatno-braonkastu boju. Pazite da ih ne prepečete! Možete da ih jedete i tople...

Koja je vaša omiljena grčka poslastica? Pišite nam u komentarima!